RSS XML iTunes

Komiker Jon Niklas Rønning og en humorkollega utforsker hvilke mekanismer som får deg og meg til å le. I Rønning får man et humorfaglig dypdykk i komikergjestens unike karriere og suksessoppskrift. En real podkast-gavepakke til deg som elsker å le.

53: Henrik Elvestad

Publisert 2017-09-22 00:00:00

Komiker Henrik Elvestad jobbet tett med Espen Eckbo i en årrekke. Sammen laget duoen de bejublede mandagsportrettene i "Mandagsklubben", han spilte Timothy Dahle i langfilmen "Get Ready to Be Boyzvoiced", "Nissene på låven" og "Tonight med Timothy Dahle". Elvestad er norgesmester i standup og har gjort en rekke stuntreportasjer i både "Torsdagsklubben" og serien "Golden Goal" sammen med makker Johan Golden.

52: Cecilie Steinmann Neess

Publisert 2017-06-23 00:00:00

Cecilie Steinmann Neess har gjort stor suksess på standupscenen og i tv-programmene "Kollektivet" og "Klovn til kaffen". Cess forteller om veien fra skolerevy til standupdebut, om samarbeidet med Hege Schøyen og Linn Skåber og hvordan hun har klart å samle over 240.000 Instagram-følgere med sine humorvideoer.

51: Dagfinn Lyngbø

Publisert 2017-06-09 00:00:00

Dagfinn Lyngbø er en av de store norske standup-kanonene, han har vunnet hele sju komipriser for sine seks helaftens kritikerroste show. Lyngbø forteller Jon Niklas Rønning hvordan han tenker når han jobber frem en standupforestilling, om norsk standups spede barndom på nittitallet, om det nære samarbeidet med manager Elina Krantz og hvorfor alt han vitser om på scenen må være sant.

50: Mona Levin

Publisert 2017-05-11 00:00:00

Aftenpostens Mona Levin (77) har anmeldt humor og sceneshow for Norges største avis i over 30 år. Levin forklarer Jon Niklas Rønning hvordan hun tenker når hun skal anmelde en humorforestilling for Aftenposten, hvordan det er å møte komikere etter en brutal slakt og hvordan norsk scenekomikk har utviklet seg fra norsk revys gullalder via standupens fødsel på 90-tallet til dagens mangefasetterte humorscene.

49: Marit Voldsæter

Publisert 2017-05-04 00:00:00

Marit Voldsæter ble folkeeie som medlem av Kvinner på randen. Bergenstrioen ble stiftet i 1996, scenedebuten ble belønnet med terningkast seks i Dagbladet og de solgte over en halv million billetter med sine tre store showproduksjoner. I 1999 vant Kvinner på randen Gullruten for sitt NRK-program «Kvinner på randen av en oppskrytt tv-aften». I 2006 gikk hun solo og vant to komipriser for sitt første show «Med ræven i fatle» hvor Youtube-hiten Hallelujah-kameratene inngikk. Hun snakker med Jon Niklas Rønning om oppturer og nedturer med Kvinner på randen, om hvorfor trioens humor egentlig var et feministisk prosjekt - og hvordan det var å stå på egne bein utenfor deres trygge favn.

48: Christine Koht

Publisert 2017-03-31 00:00:00

Christine Koht har gjort stor suksess med tv-serier som "Koht vs. J-Diva", "Jan Johansen: Jakten på den norske mannen" og "Koht og kidsa". Hun har stått på scenen i soloforestillinger som "Koht på scenen" og har fast humorspalte i Aftenposten. I møte med Jon Niklas Rønning forteller Koht hvordan hun er kommet frem til sin særegne humor-oppskrift, om oppturer og nedturer i karrieren og om veien til de bejublede tv-seriene.

47: Viggo Sandvik

Publisert 2017-03-10 00:00:00

Viggo Sandvik var vokalist i Vazelina Bilopphøggers i 25 år. Han snakker med Jon Niklas Rønning om den eventyrlige Vazelina-suksessen med over en million solgte plater, en drøss med konserter, sceneshow, tegneserier og tv-programmer. Vi får høre hvordan jappetiden var en medvirkende årsak til at Vazelina Bilopphøggers nådde nye salgshøyder, om den heftige turneen i USA på starten av åttitallet og om å ta Norge med storm med solohiten "Fisking i Valdres" i 1988.

46: Tore Sagen

Publisert 2017-02-24 00:00:00

Tore Sagen snakker med Jon Niklas Rønning om humorkarrieren og veien til "Radioresepsjonen" på NRK, hvordan han kommer på ideene til innslagene i programmet og utfordringen med å overføre radiohumoren til tv-skjermen. Han forteller om erfaringene med å lage tv-serier som "Radioresepsjonen på TV", "Ukens vinner" og "Side om side" og forklarer hvordan han forholder seg når det stormer i media rundt enkelte av innslagene "Radioresepsjonen" lager.

45: Per Inge Torkelsen

Publisert 2017-02-10 00:00:00

Komiker Per Inge Torkelsen har nærmere 40 års fartstid i humorgruppa Løgnaslaget. Han forteller Jon Niklas Rønning om da han ble drapstruet av pensjonister for "Den store stygge eldreboka" og endte opp i rettssalen med spydkaster Trine Hattestad fordi han antydet at hun hadde dopet seg i "Den store stygge idrettsboka". Han snakker om fortiden som magiker, om røyking, om da han vant NM i humor og Løgnaslagets breddfulle karriere.

44: Knut Bohwim

Publisert 2017-01-27 00:00:00

Olsenbandens far Knut Bohwim (85) regisserte de folkekjære filmene om Egon, Benny og Kjell. Til tross for jevn anmelder-slakt solgte de 14 filmene mange millioner kinobilletter og Bohwim ble belønnet med en æres-Amanda i 1997. Humor-regissør Knut Bohwim fikk den danske Olsenbanden-suksessen til Norge allerede i 1969 og forble regissør fram til den siste filmen "Olsenbandens siste stikk" 30 år senere - en innspilling som var sterkt preget av sykdom og voldsomme smerter for Arve Opsahl. I denne utgaven av "Rønning" deler Knut Bohwim hele sin filmhistorie med Jon Niklas Rønning og forteller hva som skjedde under Olsenbanden-innspillingene og hvordan det var å være en kommersiell og politisk ukorrekt regissør i et dønn seriøst film-Norge.

43: Bjarte Hjelmeland

Publisert 2017-01-20 00:00:00

Bjarte Hjelmeland ble kåret til årets mannlige scenekomiker for sitt nye soloshow "I lånte fjær". Han snakker med Jon Niklas Rønning om å være klassens klovn, utfordringen med å komme inn på Teaterhøgskolen som 17-åring og hvordan det var å bli tatt av luften etter å, tilsynelatende, ha urinert på Se og Hør i "Mandagsklubben". Han forteller om å balansere mellom å være seriøs og komisk skuespiller, om å intervjue kjentfolk som dem selv i tv-serien "Å være" - og, på oppfordring, fremfører han sin musikalske hyllest til Alf Prøysen, "Til Alf", ført i pennen av Trond Hanssen.

42: Jon Schau

Publisert 2017-01-13 00:00:00

Jon Schau var kjent som en av Norges første og største standup-komikere frem til han havnet i koma i 2004 og ble erklært død to ganger. Han snakker med Jon Niklas Rønning om veien til standup-scenen, om tiden han delte garderobe med Tom Hanks i Los Angeles, samarbeidet med Jon Øigarden og Dagfinn Lyngbø og hvordan nær-døden-opplevelsen brått gjorde at han endret kurs i komikarrieren.

41: Yngvar Numme

Publisert 2016-12-16 00:00:00

Yngvar Numme snakker med Jon Niklas Rønning om å være frontfigur, forfatter og regissør i showgruppen Dizzie Tunes i over 40 år. Om oppturer og nedtur i samarbeidet, om å slå gjennom som humorstjerner i Sverige, hvordan Grethe Kausland styrket gruppa og oppskriften på et perfekt shownummer.

40: Øyvind Angeltveit

Publisert 2016-12-02 00:00:00

Komiker Øyvind Angeltveit reiste fra Stord på 1980-tallet for å starte en komikarriere i Oslo. I hovedstaden ble han grunnlegger og medlem av Lompelandslaget, en kabaretgruppe som, i tillegg til Øyvind, har bestått av Atle Antonsen, Trond Hanssen, Siw Anita Andersen, Linn Skåber, Thomas Giertsen og Åsleik Engmark. Angeltveit spilte flere hundre forestillinger av Dag Frølands siste revy på Chat Noir, og er en bejublet standupkomiker, tv-humorist og showinstruktør.

39: Bo Hermansson

Publisert 2016-11-25 00:00:00

Fleksnes-regissør Bo Hermansson (79) fikk Marve Fleksnes til Norge og regisserte samtlige episoder, han er mannen bak suksess-seriene "Albert & Herbert" og "Fredrikssons Fabrikk". Bo hadde regi på WesenSteens største sketsjer ("Supperådet", "Doble fustasjeopphengsforkoblinger"), samt spillefilmene "Mannen som ikke kunne le" og "Den siste Fleksnes". Han snakker med Jon Niklas Rønning om humor-regi, samarbeidet med Rolv Wesenlund og viktigheten av den mørke, tragiske dybden i Fleksnes-figuren.

38: Bård Tufte Johansen

Publisert 2016-11-18 00:00:00

Bård Tufte Johansen snakker med Jon Niklas Rønning om å brøyte ny vei i humor-Norge med makker Harald Eia. Han forteller hva han tenkte da de laget humorsuksesser som "Lille Lørdag", "Åpen post", "Team Antonsen", "Tazte priv" og "Uti vår hage" - og forklarer hvilke personlige råd Harald og han fikk av "Seinfeld"-skaperne i USA. Bård snakker om oppveksten, oppstyret rundt kyllingstuntet, hvordan de reddet den berømte sketsjen om dansker som ikke forstår hverandre, på klipperommet - og veien til suksess-soloshowet "Mann (44)".

37: Trond Hanssen

Publisert 2016-11-04 00:00:00

Komiker Trond Hanssen snakker med Jon Niklas Rønning om sin lange karriere i Lompelandslaget. Humorgruppen ble stiftet i 1987 og revolusjonerte norsk sceneunderholdning da de valgte bort parykker, løstenner og lange monologer for å rendyrke en mer nedstrippet og rocka form. Lompelandslaget har, i tillegg til Trond, bestått av Linn Skåber, Atle Antonsen, Thomas Giertsen, Øyvind Angeltveit, Siw Anita Andersen og Åsleik Engmark. Trond forteller om sin lange karriere som tekstforfatter og komponist for norske revylegender, om hemmeligheten bak en god humorvise og om livet som standupkomiker i norsk standups spede barndom.

36: Lene Kongsvik Johansen

Publisert 2016-10-28 00:00:00

Lene Kongsvik Johansen prater med Jon Niklas Rønning om humor, hypokondri og figurene fra "Kongsvik ungdomsskole" og "Costa del Kongsvik". Hun forteller om oppveksten, tiden i komiduoen Asbjørnsen & Joh. og at nøkkelen til hennes figurer ofte ligger i livsløgnen de bærer på.

35: Zahid Ali

Publisert 2016-10-21 00:00:00

Zahid Ali snakker med Jon Niklas Rønning om standupkarrieren, gjennombruddet i "Nissene på låven" og suksessperioden som Otto Jespersens stuntreporter i "Rikets Røst". Han forteller hvordan det var å debutere som den eneste norsk-pakistanske stemmen i Oslos humorverden, om bakgrunnen for julekalenderen "Jul i Tøyengata" og veien til kult-tv-serien "Hellfjord".

34: Øystein Bache

Publisert 2016-10-14 00:00:00

Øystein Bache snakker med Jon Niklas Rønning om sin over 30 år lange humorkarriere i NRK og komikerduoen Bache & Gokstad. Vi får høre om satiretiden i "Egentlig", om forkjærligheten for snill humor og om bakgrunnen for sketsjen "Helpdesk i middelalderen" - en verdensomspennende humorklassiker med mange millioner treff på Youtube.

33: Thomas Giertsen

Publisert 2016-10-07 00:00:00

Thomas Giertsen prater med Jon Niklas Rønning om oppvekst, veien fra standup-scenen og showgruppen Lompelandslaget til tv-suksessen "Mandagsklubben" på TVNorge. Giertsen forteller om debut-soloshowet "Thomas Giertsen tar pirattaxi " som solgte over 120000 billetter, om den vanskelige andreforestillingen "Thomas Giertsen slår i hjel 4624 sekunder" og oppskriften bak situasjonkomedien "Helt perfekt".Han snakker om frykt, komiske helter og hvilke feil som ofte gjøres av komikere som skal forvalte egen karriere.

32: Nils Vogt

Publisert 2016-09-30 00:00:00

Nils Vogt snakker med Jon Niklas Rønning om sin mangfoldige karriere fra Teaterhøgskolen til rollen som Karl Reverud i "Mot i brøstet" og "Karl & Co". Vi får høre om oppveksten, møtet med Tore Ryen, hvordan man spiller en vellykket farse og samarbeidet med Rolv Wesenlund og Arve Opsahl.

31: Espen Eckbo

Publisert 2016-09-23 00:00:00

Espen Eckbo snakker med Jon Niklas Rønning om sine 20 år som tv-komiker og typetegner. Vi får høre hvordan han jobber frem figurer som Asbjørn Brekke, Rhino Thue og Ove og Waldemar Hoff. Om den korte standupkarrieren, gjennombruddet i "Mandagsklubben", veien til mockumentary-filmen "Get Ready to Be Boyzvoiced" og det intense arbeidet for å lage julekalendersuksessen "Nissene på låven."

30: Jørg-Fr. Ellertsen

Publisert 2016-09-16 00:00:00

Den legendariske showprodusenten Jørg-Fr. Ellertsen (84) oppdaget Dizzie Tunes og styrte karrieren deres til himmels i Norge og Sverige. Han grunnla supergruppa Gitarkameratene, satte publikumsrekord med Øivind Blunck og Hege Schøyen på sitt eget teater Dizzie Showteater og er den eneste gjenlevende superprodusenten fra norsk revys gullalder. Han snakker med Jon Niklas Rønning om sin eventyrlige karriere, forteller om oppturer og nedturer i showbiz og deler sin hemmelige suksessoppskrift fra over 60 år i scenehumorens tjeneste.

29: Marianne Krogness

Publisert 2016-09-09 00:00:00

Marianne Krogness fra Tramteatret ble rikskjent i rollen som Sandra Salamander i Pelle Parafins Bøljeband. Tramteatret lagde sin første musikkrevy i 1976, ble anklaget for blasfemi for humorforestillingen "Det går alltid et korstog" og ga seg i 1986 etter å ha produsert seks musikkrevyer, ti plater og fire tv-serier. På nittitallet fikk Marianne Krogness et nytt nasjonalt gjennombrudd i rollen som Shell-dama i en rekke tv-reklamer for bensinkjeden, det førte til skuespilleroppdrag på tv- og revyscene med KLM og Vazelina Bilopphøggers.

28: Jonas Rønning

Publisert 2016-09-02 00:00:00

Standupkomiker Jonas Rønning forteller Jon Niklas Rønning hvordan det var å introdusere nordmenn for standup på nittitallet og hvordan han har bygget sin over 20 år lange scenekarriere. Han forteller om jakten på komiske ideer, om snåle opptredener på turné og hvorfor han heller vil kjøre beltebil i to timer for å opptre for seks mann på en grensestasjon enn å satse alt på eget soloshow på scene og tv.

27: Ingrid Bjørnov

Publisert 2016-08-26 00:00:00

Ingrid Bjørnov deler sin musikalske humoroppskrift med Jon Niklas Rønning. Hun forteller om veien fra pop- og musikalduoen Dollie de Luxe til 235 utsolgte hus med suksess-komiforestillingen "Klassisk Hærverk". Om premierenerver, musikerhumor, arbeid under stress og jakten på de gode ideene.

26: Sturla Berg-Johansen

Publisert 2016-08-19 00:00:00

Sturla Berg-Johansen snakker med Jon Niklas Rønning om humorkarrieren og hvordan han ble en av Norges første standupkomikere. Han forteller om TV-suksessen på nittitallet, hvordan rusen holdt på å ta knekken på ham og om det store selvironiske comebacket som ga ham Komiprisen. Han forteller også om beundringen for Leif Juster, tiden i Komikameratene og hvorfor han valgte å komme ut av skapet som homofil i Chat Noir-showet "Damenes Aften".

25: Rune Gokstad

Publisert 2016-08-12 00:00:00

Rune Gokstad forteller Jon Niklas Rønning hvordan det har vært å jobbe i samme komikerduo i snart 35 år.

Han snakker om veien fra jusstudiet til nasjonal komiberømmelse i NRK, om engstelsen for å måtte avslutte samarbeidet med makker Øystein Bache og hvordan en gammel sketsj fra tv-serien «Øystein og meg» plutselig sikret dem viral verdensberømmelse på Youtube.

24: Espen Thoresen

Publisert 2016-08-05 00:00:00

Espen Thoresen snakker med Jon Niklas Rønning om å lage banebrytende humor i "XLTV". Han snakker om veien fra jobben som flymekaniker og Syden-entertainer til grensesprengende P3-komiker, om fascinasjonen for politisk ukorrekt standup og den evige frykten for å gjøre noe som har vært gjort før.

23: Hilde Louise Asbjørnsen

Publisert 2016-07-29 00:00:00

Hilde Louise Asbjørnsen vant Komiprisen for årets kvinnelige scenekomiker. Hun snakker med Jon Niklas Rønning om samarbeidet med Lene Kongsvik Johansen i Asbjørnsen & Joh., om den lange veien mot å lage sitt eget kritikerroste soloshow og hvorfor hun ikke føler seg komfortabel som paneldeltaker i "Nytt på nytt". Hun forteller om fascinasjonen for cabaret og burlesque, forbildet Bokken Lasson som startet Chat Noir og om å lage humor med budskap.

22: Hans Morten Hansen

Publisert 2016-07-22 00:00:00

Trippel Komiprisen-vinner Hans Morten Hansen snakker med Jon Niklas Rønning om norsk standups barndom, gleden over å legge et utsvevende turneliv på hylla og om å sette verdensrekorden i sammenhengende standup på 38 timer. Han forteller hvordan det var å bli hypnotisert av en kollega, om å overvinne fulle publikummere og å bli kjeppjaget av innsatte etter en mislykket fengselsopptreden.

21: Brit Elisabeth Haagensli

Publisert 2016-07-15 00:00:00

Brit Elisabeth Haagensli snakker med Jon Niklas Rønning om tiden i "Fredrikssons fabrikk". Hun forteller hvordan det var å vinne hedersprisen under årets Komiprisen, om utfordringen med å spille mot en sovende Rolv Wesenlund på scenen og frilansskuespillernes evige dilemma med å leve fra sesong til sesong.

20: Dag Vågsås

Publisert 2016-07-08 00:00:00

Revy- og showartist Dag Vågsås er et vandrende humorleksikon. Han snakker med Jon Niklas Rønning om revykrigen i Oslo på 1980-tallet, om hvorfor han mener Buster Keaton er bedre enn Charlie Chaplin og hvorfor de fleste komikere er ensomme ulver som bruker humor som overlevelsesmekanisme i oppveksten.

19: Steinar Sagen

Publisert 2016-07-01 00:00:00

Steinar Sagen snakker med Jon Niklas Rønning om veien fra skolerevyscenen til "Radioresepsjonen".

Han beskriver arbeidsprosessen rundt Norges mest populære radiohumorprogram, forteller hvordan det var å overføre den improvisatoriske humoren til tv og om hvorfor han ikke føler seg komfortabel med å kalle seg komiker.

Sagen prater om samarbeidet med Bjarte Tjøstheim og broren Tore Sagen, om fascinasjonen for de amerikanske komikerne Bill Hicks og Louis CK og hvordan det var å bli politianmeldt etter flaggbrenning på NRK 17. mai.

18: Andreas Diesen

Publisert 2016-06-24 00:00:00

NRKs Andreas Diesen snakker med Jon Niklas Rønning om en femti år lang karriere i tv- og scenekomikkens tjeneste. Vi får høre hvordan det var å vokse opp som barn av to berømte revystjerner, om sitt brennende engasjement for norsk showbiz-historie og hvorfor hver generasjon får den humoren de fortjener.

17: Johan Golden

Publisert 2016-06-17 00:00:00

Johan Golden snakker med Jon Niklas Rønning om veien fra sivilarbeiderliv til komikarriere.

Vi får høre hvordan han og Atle Antonsen nesten havnet på Stortinget med Det Politiske Parti, om det harde arbeidet mot solo-standupshowet "Diktator" og hvorfor han mener det er en komikers plikt å gå mot strømmen og mislike "Skam".

Golden forteller hvordan det er å ta over stolen til Knut Nærum i "Nytt på nytt", hvorfor han mener at kjerneverdien "gøy" er viktigere enn "trygghet" - og at selv Jerry Seinfeld kan mislykkes på scenen når han leter etter den perfekte vitsen.

16: Tommy Steine

Publisert 2016-06-10 00:00:00

Tommy Steine prater med Jon Niklas Rønning om veien fra standup-debut til TV 2-stjernestatus. Vi får høre om følelsen av å være et politisk ukorrekt utskudd i norsk humorbransje, om hvorfor han mener at tiden som vert i «Allsang på grensen» vannet ham ut som komiker og om den harde tonen i humorgruppen Komikameratene. Tommy forteller om tiden som musikalstjerne, om opprinnelsen til «Senkveld» og om det intense duo-samarbeidet med Jan Werner Danielsen som førte til at Tommy måtte stå alene på scenen foran presse og fullsatt sal.

15: Hege Schøyen

Publisert 2016-06-03 00:00:00

Hege Schøyen forteller Jon Niklas Rønning om veien fra å være sjenert korist til å bli Norges store humorstjerne. Hun forklarer hvorfor hun ville forkaste en av tidenes mest berømte humorinnslag, deler historier om det intense samarbeidet med Øivind Blunck og minnes hvordan hun ble hele Norges tenåringspsykolog etter at hun fikk tv-rollen som Bitten.

14: Anne Kat Hærland

Publisert 2016-05-27 00:00:00

Anne Kat Hærland prater med Jon Niklas Rønning om jakten på humor i oppveksten, årsaken til at hun måtte hoppe av "Nytt på nytt" og hvorfor hun hater stempelet som "ondsinnet komiker". Hun forklarer hvorfor du aldri lærer noe av kreative kurs, om hvorfor god satire bør belyse farlige strømninger i samfunnet og veien mot å presentere en mer mollstemt Anne Kat.

13: Knut Lystad

Publisert 2016-05-20 00:00:00

Knut Lystad snakker med Jon Niklas Rønning om den eksplosivt kreative kraften i KLM. Han forteller hvordan det var å vinne over "Mr. Bean" og "Seinfeld" i den anerkjente Montreux-festivalen, hvorfor han nekter å kritisere yngre komikere, om tiden humortrioen ble nasjonalhelter som Brødrene Dal og at han fremdeles samarbeider med Trond Kirkvaag i drømme.

12: Tom Sterri

Publisert 2016-05-13 00:00:00

Komiker, regissør og teatersjef Tom Sterri prater med Jon Niklas Rønning om sin allsidige karriere i scenehumorens tjeneste. Han forteller om den lange veien fra å jobbe som løpegutt i kulissene til å eie to revyteatre, deler oppskriften på et perfekt humorshow og snakker om den tunge tiden etter at ABC-teatret eksploderte og livet hans ble snudd på hodet.

11: Tore Ryen

Publisert 2016-05-06 00:00:00

Mannen bak "Mot i brøstet" og "Karl & Co", Tore Ryen, snakker med Jon Niklas Rønning om hemmeligheten bak Norges to største situasjonskomedier. Han drøfter mindreverdighetskompleksene til kultureliten, hvorfor han ikke er fornøyd med sin oppfølgerserie "Holms" og hvordan Dag Frøland og han lurte norske revyanmeldere med skreddersydde kritikernumre de fjernet dagen etter premieren.

10: Trond-Viggo Torgersen

Publisert 2016-04-29 00:00:00

Trond-Viggo Torgersen i samtale med Jon Niklas Rønning om sitt breddfulle liv som komiker og lege. Vi får høre om tiden han var superstjerne i rollen som Vaktmester'n og fem på gaten, hvorfor han sjelden ler høyt når han ser andre komikere opptre, om å spøke med løsemiddelskadde gulvslipere og årsaken til at han takket nei til å knuse et kjøkken for hundre tusen kroner.

09: Kristian Valen

Publisert 2016-04-22 00:00:00

Kristian Valen deler sin humoroppskrift med Jon Niklas Rønning. Vi får høre hvordan han jobber frem en parodi, om utfordringen med å kombinere komikk og en seriøs popkarriere, hvilket råd han fikk av Gene Simmons i Kiss og hvorfor han valgte å ta skandaleoppslagene rundt skyteepisoden på badet til scenen.

08: Herodes Falsk

Publisert 2016-04-15 00:00:00

Herodes Falsk snakker med Jon Niklas Rønning om humorkarrieren, tiden i Prima Vera, Falsk & Mathisen og livet som det pønka utskuddet i humor-Norge. Falsk deler historien om da han brevvekslet med John Cleese, sannheten om oppbruddet til Prima Vera, problemet med anmeldere som slakter humor - og om da han havnet som skandalesak på førstesidene av svenske aviser.

07: Egil Hegerberg

Publisert 2016-04-08 00:00:00

Egil «Bare Egil» Hegerberg og Jon Niklas Rønning tar humormusikk på alvor. Egil forteller hvordan han går frem når han lager klassikere som «Arne», om det komiske møtet med Kristopher Schau på videregående skole og hvorfor han synes det er mer fornuftig å slippe tusen hveteboller i hodet på publikum på Roskilde-festivalen enn å delta i «Skal vi stupe».

06: Are Kalvø

Publisert 2016-04-01 00:00:00

Are Kalvø snakker med Jon Niklas Rønning om humorkarrieren, å lage satire når verden raser sammen, problemet med lærere som synger når de streiker og hvorfor «Love Actually» er verdens beste film.

01: Øivind Blunck

Publisert 2016-03-17 00:00:00

Øivind Blunck er på besøk hos Jon Niklas Rønning for å snakke om sitt breddfulle komikerliv, marerittet før en premiere, problemet med belærende anmeldere, samt det erotiske livet til Fiskepuddingen Pim.

02: Knut Nærum

Publisert 2016-03-17 00:00:00

Knut Nærum er på plass hos Jon Niklas Rønning for å snakke om politisk satire, at første «Nytt på nytt» faktisk fortjente terningkast 1 og hvorfor han hater «Ari Behn skriver bare tynne bøker» og «Knut Arild Hareide er spinkel»-vitser.

03: Tom Mathisen

Publisert 2016-03-17 00:00:00

Tom Mathisen og Jon Niklas Rønning prater om hypokondri, Falsk og Mathisen, hvordan det er å toppe hitlistene med Prima Vera og å stå på scenen foran hele Sveriges showbiz-elite uten å ha øvd på forhånd, samt hvorfor Tom aldri stiller på foreldreutvalgs-møter iført grønne stilongs.

04: Lars Mjøen

Publisert 2016-03-17 00:00:00

KLMs Lars Mjøen snakker med Jon Niklas Rønning om livet, karrieren og sin rolle i Norges mest kjente komikertrio. Vi får et eksklusivt innblikk i den heftige skriveprosessen som skapte over 30 år med nasjonal tv- og radiokomikk.

05: Atle Antonsen

Publisert 2016-03-17 00:00:00

Atle Antonsen er første gjest hos Jon Niklas Rønning. Han forteller om standup-karrieren, det indre livet til Dag, hvordan sketsjen «intervju med glatte sko» ble til, «Team Antonsen», «Uti Vår Hage» og hvorfor han heller vil kalles «Norges tynneste tjukkas» enn «mannen uten hals».